Veilig met je camper op pad

Door hun hoge waarde zijn minicampers, buscampers en zelfbouwcampers gewild bij dieven. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland worden campers en relatief vaak gestolen.

Het is dan ook niet voor niets dat veel verzekeraars goede camper beveiliging verplichten.


Bearlock versnellingsbakslot

Wij kunnen je helpen om aan deze plicht van goede camperbeveiliging te voldoen, door een Bearlock versnellingsbakslot in je minicamper of grote camper in te bouwen.

Voor het inbouwen is geen sloopwerk nodig, dus de waarde van je camper blijft behouden.


Hoe werkt een versnellingsbakslot?

Een versnellingsbakslot zet de versnellingspook op slot, waardoor je hem niet meer kunt bewegen. Wanneer je gaat rijden ontgrendel je het slot met de bijgeleverde sleutel, die je gedurende de rit laat zitten. Je kunt de sleutel omklappen, zodat deze tijdens het rijden niet in de weg zit.

Na het rijden verwijder je de sleutel weer. Dat kan alleen wanneer het versnellingsbakslot ‘op slot’ zit. Bij campers met een handgeschakelde versnellingsbak kun je het slot activeren als je je camper in z’n achteruit zet. Bij campers met een automatische versnellingsbak kun je dat doen als je de pook in de parkeerstand zet.

Bij sommige campers met een automatische versnellingsbak is het inbouwen van een versnellingsbakslot niet mogelijk. In dat geval kan een Bearlock stuuras-slot ingebouwd worden, zodat je camper alsnog goed beveiligd is.

Minibusje.com is een erkend inbouwstation voor het laten monteren van een Bearlock antidiefstalsysteem.  


Werkplaats

Interesse? Maak een afspraak met onze werkplaats!