Een bestelauto kopen?

Ben je op zoek naar een bescheiden auto die wel een grote laadruimte heeft? Dan kies je voor een bestelauto.

Inladen maar, met de bestelauto

Een bestelauto (ook wel: bestelbusje) is een minibusje met twee of drie zitplaatsen voorin, een tussenschot en een grote laadruimte achterin.  

Een bestelauto heeft het formaat van een gemiddelde personenauto (bijvoorbeeld een Volkswagen Golf), en tegelijkertijd een enorme laadruimte.


Compact en ruim tegelijk

Wanneer je veel mee wilt nemen, maar geen grote en onhandig formaat auto wilt rijden, is een bestelauto perfect.

  • Het formaat van een gemiddelde auto
  • Royale laadruimte
  • Zowel zakelijk als privé

Zakelijk of privé

Je kunt een bestelauto gebruiken als bedrijfsauto, bijvoorbeeld voor het vervoeren van kleine goederen of pakketjes. Ook privé is het een super handige wagen, als je laadruimte nodig hebt voor een hobby of sport, of als je bijvoorbeeld je honden mee wilt nemen. 

De relatief grote laadruimte gecombineerd met de bescheiden buitenafmetingen maakt de bestelauto interessant voor bedrijven en particulieren. 


Weetjes over de bestelauto 

  • Er zijn ook kleine bestelauto’s op de markt, zoals de Citroën Nemo, Fiat Qubo, Ford Courier en de Peugeot Bipper. 
  • ZZP’ers gebruiken de bestelauto graag omdat ze in vaste lasten nét even voordeliger zijn dan bijvoorbeeld een bestelbus.
  • Negen van de tien bestelauto’s rijden op diesel. Dat betekent dat het wegenbelastingtarief hoog is. Bij minibusje.com hebben we regelmatig bestelauto’s op voorraad die op benzine of lpg-g3 rijden of die volledig elektrisch zijn. Hierdoor rijd je als particulier super goedkoop en heb je geen gedoe met milieuzones.
  • Heb je wel eens gedacht aan een aankoopkeuring voor je bestelauto? Je kiest daarmee voor extra zekerheid en gemak. Een afspraak maken? We regelen het graag voor je.

Service en onderhoud

Al onze minibusjes kunnen worden geleverd met BOVAG garantie. Daarnaast staan onze gespecialiseerde monteurs voor je klaar voor onderhoud of reparatie.


Bezoek ons

Kom gerust langs in onze showroom in Lettele om eens vrijblijvend rond te kijken. Heb je vragen? Onze specialisten helpen je graag. We nemen de tijd en helpen je een auto te vinden die past bij jouw wensen.

  • Specialist in minibusjes en bestelauto’s
  • Kennis en expertise in huis
  • Alles wat je nodig hebt om te kopen en te rijden: financiering, onderhoud, service en garantie

Zoekopdracht plaatsen

Weet je al precies welk type of model bestelauto je wilt maar kun je hem niet vinden? Vraag het ons! Wij zoeken in ons uitgebreide netwerk naar een auto die matcht met wat jij zoekt.


Meest gestelde vragen

Hoeveel kan ik vervoeren in een bestelauto?

Dat ligt aan het merk en type, maar over het algemeen neem je gemakkelijk je fiets, kampeertent of klusspullen mee in de laadruimte. 

Hoeveel mensen passen in een bestelauto?

De meeste bestelauto’s hebben een cabine die plek biedt voor twee of drie personen.